DET SKER NU

 

’The Handmaid’s Tale’-skaber samler nordens kreative i København

27 aug 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Manden bag HBO hitserien ’Handmaid’s Tale’ er netop ankommet til København. 170 af de dygtigste kreative indenfor nordisk tv drama deltager i hans masterclass på Den Danske Filmskole

 

Når den amerikanske tv-serieskaber Bruce Miller den 28. august giver masterclass på Den Danske Filmskole, bliver det for en komplet udsolgt sal.

Den prisbelønnede forfatter gæster København i forbindelse med Copenhagen TV Series Masterclasses, der indbyder 170 af de dygtigste kreative talenter i den nordiske tv-drama industri til en dag med inspiration, faglig indsigt og kreativ udveksling. I år bliver hovedattraktionen skaberen af ’The Handmaid’s Tale’ – en tv-serie der sidste år vandt otte Emmy-priser, og i starten af 2019 kan præsentere en spritny sæson.

Talentudveksling som hjørnesten
Det er femte gang, Copenhagen Film Fund og Copenhagen TV Festival / Producentforeningen afholder Copenhagen TV Series Masterclasses. De foregående år har programmet budt på masterclasses med blandt andre skaberne af ’The Night Of’, ’True Detective’, ’Homeland’ og ’Top of The Lake’.

Hensigten med Copenhagen TV Series Masterclasses er at styrke den internationale talentudveksling indenfor film og tv. Udveksling er et helt centralt element for at bibeholde og videreudvikle den høje koncentration af dygtige forfattere, instruktører og producere, vi har i Danmark. Foruden at lærer fra nogle af de største masters indenfor tv-drama, er eventet også en planform, hvor de kreative mødes, sparer og netværker internt,” siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Copenhagen TV Series Masterclasses startede ud som et tilbud til en eksklusiv skare af danske film og tv-kreative, men åbnede efter to år op for gæster fra Norge, Sverige og Finland, som udviste stor interesse for at få adgang til det intime forfatterrum.

Der findes ikke mange håndværksfokuserede arrangementer og seminarer i Norden med mulighed for at mødes med kollegaer fra andre lande, reflektere over eget materiale og lære nye teknikker. Det er nogle af de største forfattere, der kommer her og deler deres erfaringer med en lille eksklusiv gruppe, hvilket er en unik luksus,” siger den svenske manuskriptforfatter og producent Anders Weidemann om at deltage på sidste års Copenhagen TV Series Masterclasses.

Læs mere om sidste års Copenhagen TV Series Masterclasses her.

Masterclass programmet
Foruden masterclass med Bruce Miller, byder dette års program på oplæg fra den engelske ’The Crown’-producer Andy Harris om hvad det kræver at producere så store serier, samt de danske tv-serie-sværvægtere Tobias Lindholm, Charlotte Sieling og Peter Bose, der åbner op for maskinrumme til den kreative proces frem til realiseringen af en tv-serie.

Find det fulde program her.

Copenhagen TV Series Masterclasses henvender sig primært til den etablerede og erfarne del af branchen. Copenhagen Film Fund arbejder nu på at tilbyde tilsvarende format til de nye talenter.

 

Om Bruce Miller
Manuskriptforfatter og producer Bruce Miller startede sin karriere som forfatter på NBC’s ’Skadestuen’ og har sidenhen arbejdet på tv-serier som ’Alphas’, ’Eureka’ og ’The 100’. I 2017 udkom han med tv-serien ’The Handmaid’s Tale’, som har kørt i to sæsoner på HBO og HBO Nordic. Tv-serien er en genfortolkning af Margaret Atwoods bog af samme navn fra 1985. Serien har vundet otte priser ved Emmy Awards 2017 – blandt andet prisen for bedste dramaserie, hvilket ingen streaming-tjeneste har præsteret før – en Golden Globe, Peabody Award, og en Critics’ Choice Award. Optagelserne til seriens tredje sæson starter op i september og forventes at få premiere i foråret 2019.

 

Foto: ©2018 MGM Television Entertainment Inc. and Relentless Productions LLC. All Rights Reserved. hbonordic.com.