DET SKER NU

 

“The Untamed” belønnes med Sølvløven

14 sep 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Lørdag aften vandt den mexicanske filminstruktør Amat Escalante Sølvløven for hans nye film ”The Untamed” (originaltitel: La Región Salvaje) i Venedig Film Festivals hovedkonkurrence. Fonden er stolt over at have bidraget til tilblivelsen af en produktion, der på original og succesfuld vis kombinerer fantasy og socialrealisme.

”The Untamed” er en mexicansk, dansk, fransk, norsk, tysk koproduktion. Sidste års investering på 750.000 kr. fra Copenhagen Film Fund var med til at sikre dansk kreativ arbejdskraft på filmen, hvorfor både én af producerne, klipperne og fotografen er dansk. Filmen gør stor brug af visual effects, som også er lavet af et hold danskere – bestående af visual effects kunster Peter Hjort og selskaberne Ghost VFX, The Gentlemen Broncos og SODA.

Læs mere om filmen her.

 

Et dansk væsen

En af de centrale karaktere i filmen er hvad magasinet Variety beskriver som: ”a writhing, amorphous, many-tentacled creature, sequestered in a dark chamber, that becomes an unlikely instrument of sexual agency and self-realization to those who submit to it.”

Dette væsen kommer fra Danmark i den forstand, at det er lavet af visual- og make-up effects selskaber i København superviseret af Peter Hjort, som også har stået for alt visual effetcs på Lars von Triers seneste tre film ”Antichrist”, ”Melancholia” og ”Nymphomaniac”.

Jeg har lavet mange film med dyre effekter i, som har sendt mig til udlandet til de bedste af de bedste i Tyskland, Frankrig, Polen. Men jeg har aldrig prøvet at arbejde med de bedste i København, så det var en ny og fantastisk oplevelse at prøve det med ”The Untamed” – hvilket Copenhagen Film Funds investering har gjort mulig,” fortæller Peter Hjort på dagen for filmens verdenspremiere under Venedig Film Festival.

Han beskriver Amat Escalante som en sand kunstnerisk auteur, som den danske fotograf Manuel Alberto Claro og hanselv har spillet kreativ bold med gennem hele processen. Peter Hjort har været kreativ supervisor fra filmens opstart med henblik på at skabe klarhed omkring, hvad der kunne lade sig gøre visuelt, og hvordan opgaverne skulle løses.

Filmen er også udtaget til Toronto International Film Festival, hvor den havde sin nordamerikanske filmpremiere den 9. september og San Sebastian Film Festival, som løber 19. til 24. september.

Læs Screen Dailys flotte anmeldelse af ”The Untamed” her og få et visuelt sneak peak nedenfor.